Digitale röntgen – Tandartspraktijk All Dente – Bloemendaal

Digitale röntgen

Met de digitalisering van de mond- en röntgenfotografie kan met één druk op de knop binnen enkele seconden een foto worden ontwikkeld. Uiteraard beschikt Alldente over de meest moderne apparatuur op het gebied van mondfotografie.

Stralenbelasting

Niet alleen winst is er gehaald met de snelheid van een ontwikkelde röntgenfoto, belangrijker nog is dat de stralingsbelasting voor de patiënt en het team ook een stuk lager wordt bij het gebruik van onze digitale apparatuur.
De röntgenbuis is langer (long-cone) en geeft samen met een “snelle” foto minder stralenbelasting.

Milieu-bewust

Geen (afval meer van) ontwikkel- en fixeerbaden.

OPT ofwel panorama opname

Alldente beschikt naast een röntgenapparaat voor kleine foto´s naast de stoel ook over een OPT-apparaat (digitaal). Hiermee kunnen panorama-opnames gemaakt worden van de mond. In een oogopslag is de mond in beeld gebracht. De gehele bovenkaak alsmede de onderkaak met haar tanden en kiezen en mogelijke afwijkingen kunnen hierop bekeken worden. Met name wanneer er in een mond uitgebreide tandheelkundige verrichtingen zijn gedaan is dit een zeer nuttig hulpmiddel bij de eerste intake.

Quick-scan

Ook voor een quick-scan van het gebit of een second opinion kunt u bij ons terecht. Er kan dan op verzoek snel en adequaat de status van uw gebit bepaald worden.