Wortelkanaalbehandeling – Tandartspraktijk All Dente – Bloemendaal

Wortelkanaalbehandeling

Wanneer de zenuw in een tand of kies afsterft en het element zogenaamd avitaal wordt dan zal dit element een wortelkanaalbehandeling (endo) kunnen ondergaan. De dode kies of tand blijft dan behouden. Het wortelkanaal waar de zenuw en bloedvaten zich in bevinden wordt dan zorgvuldig op lengte geprepareerd, gereinigd en afgevuld.

Een alternatief voor deze behandeling kan soms het trekken (extractie) van de tand of kies zijn.

Het is geen prettig idee om een dode tand of kies in de mond te hebben. Wanneer de wortelkanaalbehandeling een feit is kan dit element het beste binnen afzienbare tijd een kroon krijgen. Een element dat een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan is immers vaak gevoeliger voor een breuk. Door het kronen van dit element kan het op deze manier beter worden beschermd.

Soms geeft een goed uitgevoerde wortelkanaalbehandeling toch (vage) problemen. Het dode element kan namelijk effect hebben op het immuunsysteem.

De toestand en kwaliteit van dit immuunsysteem bepaalt of een element dat een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan een storend element binnen het lichaam wordt. Alle elementen binnen het lichaam staan immers met elkaar in verbinding. Indien een element storing binnen het lichaam oplevert spreken we van een zogenaamde focale storing.

Het belang van een goede gezondheid en weerstand is ook bij tandheelkundige behandelingen van invloed op het herstel.

Om zoveel als mogelijk lichaamsvriendelijk te werken gebruikt Alldente bio-vriendelijk vulmateriaal. Naast een chlooroplossing wordt het kanaal vooral met Ozon (O3) en Nano zilver (colloïdaal) gespoeld om zoveel mogelijke micro-organismen te doden.

Mocht u over een wortelkanaalbehandeling nog vragen hebben, laat het ons dan weten. We informeren u graag verder.

Alldente werkt bij gecompliceerde wortelkanaalbehandelingen samen met de onderstaande klinieken

Endozorg te Santpoort-Zuid

Endocentre te Amsterdam